Een van de dingen waar ik heel sterk in geloof, is dat iedereen de wereld iets moois te brengen heeft, juist met wie diegene van nature is.

Voor mijzelf was het een lange weg om te ontdekken wie ik nou ten diepste was en wat er echt bij mij paste en hoorde. Als je vaak wordt afgewezen door anderen omdat je ‘lastig’ of ‘raar’ of ‘te intens’ bent, dan groeit je twijfel over jezelf en ga je steeds meer van jezelf binnen houden. Net zo lang totdat je zelf ook niet meer zo goed weet wie jij echt bent. Voor mij werkte dat in elk geval wel zo.

Dat kost niet alleen jouzelf veel levensplezier (en gezondheid), maar de wereld om je heen mist ook dat bijzondere wat jij te brengen hebt. Dat wat jij juist zo goed kunt als jij helemaal jouw unieke zelf bent, wanneer jouw talenten, waarden, ervaringen en dromen samen komen.

Net zoals deze boom juist mooi is door z’n krachtige stam, de kronkels in z’n takken en z’n wapperde blaadjes, zijn jij en ik ook op ons mooist als we durven te staan voor wie wij zijn. Gevoed door onze wortels, met onze unieke kracht, kronkels en schoonheid in het zonlicht.

Eerlijk gezegd vind ik die zichtbaarheid soms echt nog wel een lastig ding. Maar elke keer dat ik me verbind met mijn eigen essentie en dromen, geeft dat me het vertrouwen om nog meer mijzelf te zijn en van mijzelf te tonen. Als een prachtige unieke boom in de zon😃

En jij, leef jij vooral naar de verwachtingen van anderen, of sta jij voor wie jij in essentie bent?