Workshop

Volg jouw natuurlijke joy

Jouw joy wijst je de weg

Leven en werken vol joy, dat willen we toch allemaal? Joy, de sprankeling die jouw ziel raakt. Die je de weg wijst naar wat werkelijk bij jou past. Naar dingen ondernemen en manifesteren vanuit jouw natuurlijke flow.

Joy is de energie die alle stappen naar de impact en omzet waar je van droomt veel moeitelozer en leuker laat gaan.

Toch maak je daar misschien maar weinig ruimte voor, want het ‘gewone leven’ met z’n drukke verantwoordelijkheden gaat vaak voor. Tussendoor doe je je best om betere keuzes te maken, maar aan het eind van de week voel je toch weer die teleurstelling omdat er zo weinig van jouw goede voornemens terecht is gekomen.

Of misschien weet je gewoon niet zo goed hóe je jouw joy kunt volgen, al heb je nog zoveel inspiratie opgedaan en tips uitgeprobeerd. Je baalt ervan dat je toch steeds maar blijft vastzitten in je huidige leven en vraagt je intussen af of de combinatie ‘joy’ en ‘succesvol jouw verschil maken’ wel voor jou is weggelegd.

Maar wees gerust, het hoeft allemaal echt niet zo moeizaam en traag te gaan. Jouw dagelijkse realiteit kan echt gaan veranderen richting jouw mooie dromen! En dat kan makkelijker en sneller dan je misschien denkt.

Je hoeft alleen te ontdekken wat jou werkelijk joy brengt en hoe je daar in de praktijk bewust en effectief voor kunt kiezen, zodat je concrete stappen vooruit gaat zetten vanuit fun en ease.

Workshop Volg jouw natuurlijke joy

Joy en liefde vormen het centrale onderdeel van mijn Natuurlijke Flow Methode. Joy helpt je namelijk aan de juiste richting, energie en geïnspireerde actie om te laten ontstaan waar je werkelijk van droomt.

In plaats van nog langer te struggelen, laat het je met jouw unieke talenten vol plezier tot je recht komen, met eindelijk de succesvolle resultaten die echt bij jou passen. Dat kan je iedere dag heel goed gebruiken, met alles wat je onderneemt!

Hoog tijd dus voor meer joy in je leven. Maar hoe doe je dat dan?

Ik nodig je uit om daarvoor mee te doen met de workshop ‘Volg jouw natuurlijke joy’. Een heerlijke middag in de natuur, vol inzichten en impact.

Je leert in deze workshop hoe je op een heel speelse en praktische manier jouw persoonlijke joy ontdekt. Door je met die joy te verbinden wordt het eindelijk helder en concreet hoe je die joy kunt volgen en bewust verder kunt voeden.

Leven in verbinding met jouw joy maakt je keuzes veel effectiever en jouw verschil maken zoveel lichter en leuker!

"Een middag op stap met Marije, terug naar je natuur in de natuur. Een middag vol inzichten en metaforen, vol liefdevolle aandacht en ook een liefdevolle schop onder mijn kont om naar m'n gevoel te luisteren en dat te gaan doen waar mijn hart van gaat dansen. Een absolute aanrader!💛"

Pascale-Renée Cohen

Wat deze workshop jou oplevert:

 • Rust, inspiratie en verwondering
 • Verbinding met jouw ware natuur en met de natuur om je heen
 • Helderheid over jouw eigen pad en passende keuzes
 • Een groter vertrouwen in jezelf en in jouw dromen
 • Meer joy in je leven en werk op een manier die helemaal bij jou past

Je gaat hiervoor heerlijk op stap in de natuur, met een groepje van maximaal 8 deelnemers. Daarbij gebruik je de natuur en het maken van foto’s als tools om meer te ontdekken over jouw ware natuur en voor voedende inspiratie. Ervaar de natuur als jouw persoonlijke transformatiecoach!

Bovendien ga je op een krachtige mooie manier loslaten wat jou nog in de weg zit bij jouw keuze voor joy en vertaal je de opgedane inzichten tenslotte naar concrete stappen voor meer joy in jouw werk en leven.

Je gaat dus met waardevolle inzichten én met de praktische vertaling daarvan weer naar huis.

Workshop
Volg jouw natuurlijke  joy

€ 77,-

(exclusief BTW)

Workshop in (en met) de natuur, met persoonlijke begeleiding.

van 13.00-16.30 uur
datum nog onbekend

Luister naar jouw ware natuur, ontdek waardevolle persoonlijke inzichten en manifesteer meer joy in jouw leven!

De praktische details:

 • De workshop is van 13.00-16.30 uur op een nog te plannen datum.
 • We wandelen maximaal 4 km door Landgoed Den Treek bij Leusden.
 • Je hebt een digitale fotocamera of telefoon met camera nodig, maar hoeft niet goed te kunnen fotograferen.
 • Na aanmelding ontvang je alle praktische informatie, waaronder de exacte locatiegegevens. Je kunt daar gratis parkeren en er is een bushalte dichtbij.
 • Mocht het groepje al vol zijn, mail me dan even (marije@focusopflow.nl) als je wilt dat ik je op de reservelijst zet.

Even kennismaken?

Misschien vraag je je af wie ik eigenlijk ben. Ik ben Marije, een 'eigenwijze, liefdevolle, nuchtere, creatieve slimmerd' volgens velen. Toch liep ik jarenlang vast op gebied van werk en energie. Mijn leven voelde zwaar en ik miste voldoening. Dat moest beter kunnen!

Dus ontwikkelde ik zelf een heel praktische en leuke aanpak voor leven en ondernemen vanuit flow, met hulp van mijn passies voor natuur, beeld, psychologie en manifesteren.

Met deze Natuurlijke Flow Methode help ik ondernemende, leergierige HSP-ers om met hun volle potentieel te gaan stralen en succesvol hun mooie verschil te maken. Gewoon door hun authentieke zelf te zijn en keuzes te maken die wél bij hun essentie passen. 

Ik geloof namelijk met heel mijn hart dat iedereen, dus ook jij, vanuit z'n unieke eigen natuur heel veel waarde te bieden heeft. Waarde die de wereld zoveel mooier kan maken. Vaak blijft dat alleen verborgen onder allerlei overtuigingen, patronen, verwachtingen en angsten.

Maar je mag altijd kiezen voor een route die beter past bij jouw ware zelf. Voor jezelf niet meer klein houden of steeds moet pushen of aanpassen. Daar heb ik zelf uiteindelijk ook heel bewust voor gekozen en daardoor ben ik mijn tijd en energie zoveel zinvoller en prettiger gaan gebruiken!

Door liefdevol en handig ruimte te maken voor jouw natuurlijke potentieel en dat vervolgens slim te benutten, manifesteer je namelijk wél makkelijk en vol plezier die mooie dromen waar je zo naar verlangt. Heerlijk toch? Ik leer je heel graag hoe je dat doet.

Door mijn leergierigheid en behoefte aan afwisseling heb ik nogal een gevarieerde achtergrond. Misschien heb jij dat ook? In mijn bedrijf komt veel daarvan heel mooi samen:

 • wetenschappelijke kennis en procesgericht denken uit mijn studie biologie en als AIO
 • 15 jaar ervaring met veranderprocessen en intrinsiek motiveren als e-learningspecialist (voor o.a. NS, ABN-AMRO, Achmea, KLM, Ministerie van LNV, Rabobank)
 • communiceren met ons onderbewustzijn via beeld en vorm vanuit vele cursussen en jarenlange ervaring als freelance fotograaf
 • verbinden met en inzichten uit de natuur via mijn opleiding als natuurcoach en training in Shinrin Yoku (Japans bosbaden)
 • talloze trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, op gebied van mindset, lichaamsgerichte coaching, meditatie en mindfulness, zelfliefde, diverse loslaatmethodes, interne familiesystemen (IFS), manifesteren, creatieve ontwikkeling en nog veel meer
 • persoonlijke ondernemerservaring en de vele trajecten bij businesscoaches (o.a. Soulworx en Tineke Zwart) over duurzaam online ondernemen.

In mijn Natuurlijke Flow Methode komt een optimale mix van dit alles terug, zodat jij kunt profiteren van de handigste elementen, tips en tools die ik in al die jaren leerde. Ik kijk ernaar uit om jou  daarmee vol enthousiasme en succes te helpen stromen en stralen!

“Ik mocht met Marije mee op een inspiratiewandeling. Marije heeft een fijne, rustige en open houding waardoor ik mij direct op mijn gemak voelde en mij open kon stellen. Het gebruik van fotografie voor persoonlijke inzichten was voor mij nieuw. Leuk en interessant om daar mee kennis te maken en te ervaren wat ik op die manier bewust werd.

Het werd een waardevolle middag, met mooie inzichten en stappen voor meer plezier in mijn leven. Daarnaast was het ook gewoon leuk om mijn verwondering over het mooie van de natuur met Marije te delen.”

Marijke Kievits

“Mede door Marije heb ik ontdekt dat, door in de natuur te zijn en op een andere manier te leren zien, ik meer inzicht krijg in mijn diepere behoeften en verlangens.

Iedereen die op zoek is naar een positieve, natuurlijke en bestendige verandering in het vertrouwen op haar/zijn eigen essentie, raad ik van harte aan om een workshop bij haar te volgen of zich door Marije persoonlijk te laten begeleiden!”

Marjolein Rubens

Veelgestelde vragen:

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de locatie?
Ons startpunt ligt op zo’n 5 minuten rijden vanaf de snelweg en beschikt over voldoende gratis parkeerruimte. Maar ook met het OV en met de fiets is het goed bereikbaar. Meer logistieke details ontvang je na aanmelding.

Wat gebeurt er als het slecht weer wordt?
Door een beetje regen laten we ons niet afschrikken, ook in de regen is er namelijk genoeg joy te ontdekken. Maar bij storm, stortregens of onweer gaat de workshop niet door. Ik maak de avond van tevoren een inschatting m.b.t. het weer en laat het je dan weten als de workshop niet doorgaat. Je kunt in dat geval kiezen of je doorschuift naar een volgende datum of dat je je geld terug ontvangt.

Ik kan niet goed fotograferen, is dat een probleem?
Nee, dat maakt niets uit. Het fotograferen gebruiken we als tool, het is geen doel op zich. Bovendien heb ik voor zowel gevorderde fotografen als voor beginners genoeg tips achter de hand. Je hebt natuurlijk wel een camera of telefoon nodig waarmee je digitale foto’s kunt maken. En na afloop heb je sowieso toffe extra fotovaardigheden opgedaan.

Lijkt het jou fijn om mee te doen en meer joy te creëren in jouw leven?  Schrijf je dan snel in want er zijn maar 8 plekjes beschikbaar, zodat ik iedereen optimaal kan begeleiden.

Ga je met me mee op pad naar joy?

Workshop
Volg jouw natuurlijke  joy

€ 77,-

(exclusief BTW)

Workshop in (en met) de natuur, met persoonlijke begeleiding.

van 13.00-16.30 uur
datum nog onbekend

Luister naar jouw ware natuur, ontdek waardevolle persoonlijke inzichten en manifesteer meer joy in jouw leven!