Training Lenteflow

Module 3

Concrete plannen maken

Wanneer je een helder beeld hebt in welke richting je wilt gaan groeien, is het tijd om te onderzoeken welke concrete stappen jou daarheen gaan brengen. Maar het is niet de bedoeling dat je nu ineens je hoofd al het werk gaat laten doen! Dan bedenk je namelijk sneller stappen die misschien helemaal niet zo goed bij jou passen, waarvoor je jezelf moet pushen om in actie te komen en die je veel liever uitstelt.

Komt dat je misschien bekend voor?

Je kunt ook bewust kiezen voor een route die niet zo moeizaam is, maar die jou juist uitnodigt tot beweging. Laat jouw stappen vanuit je eigen vruchtbare natuur ontstaan, waar jij echt voor staat en wat jouw nieuwsgierige vindingrijkheid prikkelt.

Intentie voorbeeld

Ik heb met … een liefdevolle, ontspannen relatie waarin we in verbondenheid onszelf zijn, flexibel en begripvol op elkaar reageren en met speelsheid blijven groeien.

Intentie

Met een heldere intentie maak je de keuze voor jouw richting nog helderder voor jezelf en voor je onderbewuste. Je vat er als het ware de elementen van jouw visionboard mee samen in een bewuste beslissing.

>>Schrijf een krachtige intentie voor jouw doel.

Een paar aandachtspunten voor het formuleren van jouw intentie:

  • Neem jezelf mee in je intentie zodat je een actieve rol pakt.
  • Omschrijf het alsof je het al hebt bereikt en formuleer het positief: wat ben/kan/heb je dan wél?
  • Gebruik woorden die met jou resoneren, die je inspireren en gelijk het goede gevoel geven. Woorden hebben energie, dus kies ze zorgvuldig!
  • Maak je zin compact genoeg, probeer enkel de belangrijkste elementen voor dit moment erin te stoppen. Je kunt jouw intentie gewoon updaten of vervangen als je merkt dat hij na verloop van tijd minder krachtig wordt.
  • Kijk of het toevoegen van een bepaalde termijn goed voelt voor jou. Kan je een moment kiezen dat jou vol verlangen in beweging brengt, niet te ver weg en niet te dichtbij?
  • Je intentie mag jou best uitdagen, maar niet zoveel dat je echt niet meer in de mogelijkheid gelooft. Dan sluit je je intern namelijk af. Kies dus een intentie die maakt dat je je er nieuwsgierig en met zin voor opent.

Voel je dat je helemaal achter jouw intentie staat en dat dit je een krachtig en hoopvol gevoel geeft? Mooi, dan heb je ‘m helemaal prima geformuleerd!

Openen voor mogelijke stappen

Je hebt nu een duidelijk beeld en besluit van waar je heen wilt. Stel je daarmee open voor ingevingen vanuit jouw eigen natuur, zodat ook de benodigde stappen helder worden. Het helpt daarbij om je visionboard en je intentie regelmatig te bekijken, want daarmee geef je jouw jouw onderbewuste een heel duidelijke richting om met oplossingen te komen.

Deze manier van openstellen voor oplossingen kan jou wel eens op andere mogelijke stappen wijzen dan je gewend bent. Maar dat is juist het mooie aan groei volgens de natuur: daar zijn ontelbare mogelijkheden in, veel meer dan je op het eerste gezicht denkt.

>>Beluister de audio om je te openen voor ingevingen voor actiestappen.

Je kunt deze oefening op twee manieren doen: met je ogen open zodat je intussen naar je visionboard kunt kijken, of met je ogen dicht (nadat je nog even goed hebt gekeken naar je visionboard). Beluister de audio eventueel meerdere keren.

 

  • Noteer na afloop de concrete stappen die in je opkwamen.
  • Welke timing past er bij elke stap? Is het iets voor later, op korte termijn of zelfs een eerste stap?
  • Groepeer de stappen eventueel per thema of op tijd.
  • En bereid je erop voor dat je komende tijd nog wel meer ingevingen zult krijgen!

Inhoud van deze training

De Training Lenteflow bestaat uit een beginpagina en 5 verdiepende modules.

Het volgende onderdeel is Module 4: Omgaan met kwetsbaarheid.

0

Beginpagina

1

Kiezen voor een nieuw begin

2

Bepalen van je groeirichting

4

Omgaan met kwetsbaarheid

5

Starten en doorgroeien