Training Lenteflow

Module 5

Starten en doorgroeien

Jaaa, na alle voorbereiding is het tijd om echt in beweging te komen! Tijd om heel helder te maken wat jouw eerste stapje gaat zijn en te zorgen dat je dat stapje ook echt effectief gaat zetten. En na dat eerste stapje de volgende, en de volgende, zodat je doorgroeit richting jouw verlangde doel.

Door bij elk stapje rekening te houden met wat goed voelt voor jou, zorg je ervoor dat je het nú meer naar je zin krijgt en bovendien makkelijker in beweging komt. Het is dus niet de bedoeling dat je aan jezelf gaat duwen en trekken, maar juist dat jouw actie vanuit flow en met plezier mag ontstaan. 

Het eerste stapje op jouw nieuwe pad 

>>Bepaal jouw eerste stapje en hoe je dat stapje vrijwel moeiteloos kunt zetten.

Sta daarvoor stil bij deze vragen:

  • Welk stapje ga je als eerste zetten? Maak het concreet, wat ga je precies doen?
  • Hoe maak je dat stapje zo leuk mogelijk?
  • Wie of wat kan jou helpen?
  • Op welk moment ga je het doen? (wel gelijk inplannen hè)
  • Hoe ga je jezelf voor dit stapje belonen?
>>Zet vervolgens dat eerste stapje!

Maak er een bewust moment van. Deze eerste stap is de start van iets moois en nieuws! Je mag best vieren dat je echt een nieuwe richting in bent geslagen!

Doorgroeien

Na elke stap volg je jouw geïnspireerde ingevingen voor het volgende stapje en zet je dat stapje, op een helemaal bij jou passende manier. Zo beweeg je elke dag dichter naar jouw doel toe. Gebruik je visionboard en je intentie daarbij steeds als kompas: draagt jouw actie echt bij aan hoe jij je wilt voelen, ook nu al? Houdt het genoeg rekening met wat voor jou essentieel is? Of is er toch iets wat je beter kunt aanpassen?

Nou weet je vooraf nooit precies wat een nieuw pad gaat brengen, dat is een deel van de charme. Zie de route naar jouw doel dus vooral als een inspirerende richting, niet als een strikt op te volgen recept.

Bovendien gaat tot bloei komen meestal niet in een rechte lijn. Wil je succesvol kunnen doorgroeien, dan vraagt dat om voldoende creativiteit. Daar helpt deze afsluitende opdracht je mee.

>>Kom je tijdens jouw groei een ‘obstakel’ tegen, ontdek dan in de natuur hoe je daar creatief mee om kunt gaan.
  • Welke vormen van creativiteit en vindingrijkheid zie je in de natuur?
  • Wat past daarvan bij jou en de specifieke situatie waar je in de praktijk tegenaan loopt?
  • Op welke manier kan dit jou helpen om jouw groei op aangepaste en misschien zelfs betere wijze te vervolgen? Welke nieuwe kansen liggen daar?
  • Maak hier weer beelden van voor helder inzicht in de bepalende kenmerken en om jouw eigen creativiteit te voeden.

Blijf onderweg naar jouw ‘zomerse bloei’ vooral steeds zo dicht mogelijk bij jouw eigen natuur. Daarmee kun je op een krachtige en flexibele manier blijven doorgroeien, op een manier die helemaal bij jou past!

Inhoud van deze training

De Training Lenteflow bestaat uit een beginpagina en 5 verdiepende modules.

Dit was het laatste onderdeel van deze training. Je hebt de Training Lenteflow nu afgerond!

0

Beginpagina

1

Kiezen voor een nieuw begin

2

Bepalen van je groeirichting

3

Concrete plannen maken

4

Omgaan met kwetsbaarheid