referenties

Wat zeggen anderen over mij?

Wie kan jou nou beter vertellen hoe het is om met mij aan de slag te gaan dan de mensen die ik verder heb mogen helpen? Hieronder zie je wat zij over mij en mijn aanpak zeggen.

"Marije kan je helpen om een keuze te maken waarbij je echt je hart volgt. Eenmaal in gesprek is ze een en al luisterend oor en ziet ze snel de rode draad in dat wat je vertelt, waardoor ze jouw blinde vlek op een prettige manier bloot kan leggen. Dat gaf me steeds zoveel inzicht! 

Ze begeleidt je om op deze manier keuzes te maken waar je 100% achter staat. Marije is heel betrokken en ook gewoon een leuke, vrolijke vrouw om mee te werken! Daardoor is het geen zware bedoening, maar geeft ze precies de zetjes die je nodig hebt."

Tamara de Jong

“Dank je wel Marije voor je heldere en integere uitwisseling met mij. Wat me vooral opvalt, is dat het zo lekker vlot ging. Je overtrof bij verre mijn verwachtingen.

Ik zat even vast met mijn bedrijf, de juiste keuzes maken voelde complex. Jij snapte razendsnel wat ik bedoelde, zag welke stukken al goed gingen en benoemde precies waar mijn knelpunt zat. Je stelde me vragen die er toe doen en hielp me om het anders te gaan zien. En dat met je vrolijke stem en holistische insteek.

Daardoor viel de hele puzzel op z’n plek. Sindsdien wordt mijn bedrijf een steeds steviger in elkaar passend geheel en krijg ik energie uit de opbouwende beweging die nu weer stroomt!”

Olga Richter

“Wauw, de informatie welke Marije levert is heel waardevol! Ze heeft een geheel eigen methodiek, waarbij ze je vanuit je pure essentie & gevoel een andere kijk geeft op jezelf, de natuur en (in mijn geval) mijn bedrijf.

Ze doet haar bedrijfsnaam eer aan: Focus op Flow maakt ze 100% waar!”

Miranda Tijink

“Wat fijn om met Marije samen te werken! Haar blik en visie op de wereld is mooi en verhelderd. Het is fijn om met haar in gesprek te zijn, de zachtheid die ze heeft welke ze kan omzetten in daadkracht.

Door haar kennis van zowel persoonlijke ontwikkeling als van fotografie heeft ze me verder geholpen. Ze is doortastend en ziet strategische kansen. Door handige tips heeft ze me geleerd anders kijken waardoor ze me hielp keuzes te maken in mijn bedrijf.”

Maaike Steggink

"Ook al had ik al het nodige gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Marijes manier van werken en haar bijzondere benadering door natuur en beeld te integreren in haar aanpak, gaven me weer nieuwe inzichten waarop ik kon bouwen! Zo kwam ik door de sessies met Marije tot een duidelijk beeld waarom ik bij eerdere pogingen toch elke keer die knop niet omgezet kreeg. In ieder geval nooit voor langere tijd.

Door haar innemende persoonlijkheid en met een heerlijke lach stelde ze mij op mijn gemak en wist ze mee te denken vanuit mijn perspectief. Ze stelde rake en doortastende vragen, die de vinger op de zere plek leggen. Soms wel eens confronterend misschien, maar altijd met het doel voor ogen: wat heb ik nodig om bij die doorvoelde keuze te komen..?

Ik kreeg de moed om uit mijn gangbare patroon te stappen en steeds vaker te luisteren naar die innerlijke stem, die zo lang geschreeuwd had, maar die ik eigenlijk consequent negeerde. Ik heb leren durven luisteren naar die stem en te voelen welke ‘boodschap’ daarin ligt. Zó waardevol, bedankt Marije!"

Marlous Mölder

"Een middag op stap met Marije, terug naar je natuur in de natuur. Een middag vol inzichten en metaforen, vol liefdevolle aandacht en ook een liefdevolle schop onder mijn kont om naar m'n gevoel te luisteren en dat te gaan doen waar mijn hart van gaat dansen. Een absolute aanrader!💛"

Pascale-Renée Cohen

"Marije helpt je vooruit te komen of houdt je juist even tegen, net wat nodig is en altijd met jou als uitgangspunt. Dat doet ze zeer oprecht, enthousiast betrokken en heel helder en toepasbaar.

Dankzij Marije heb ik de rust en de ruimte ervaren om niet teveel te willen of af te dwingen, maar om even te laten zijn en net zoals in de natuur alles op zijn tijd te laten gebeuren."

Charlotte roels

"Onlangs heb ik een workshop van Marije van Focus op Flow gevolgd. Dit voelde als een schot in de roos. Het bleek een heel inspirerende, verhelderende workshop te zijn die mij heeft geholpen mijn diepere behoeften en verlangens inzichtelijker te krijgen.

De manier waarop Marije deze workshop tot in de puntjes heeft uitgewerkt om je zo goed mogelijk te begeleiden, laat zien dat zij een begaafde coach is die haar werk gepassioneerd uitvoert, met professionaliteit en helderheid. Door het stellen van de juiste vragen, heldere, praktische en duidelijke informatie te geven met veel oog voor het gehele plaatje, kreeg ik al snel door wat de essentie was.

Mede door Marije heb ik ontdekt dat ik, door in de natuur te zijn en op een andere manier te leren zien, meer inzicht krijg in mijn diepere behoeften en verlangens.

Iedereen die op zoek is naar een positieve, natuurlijke en bestendige verandering in het vertrouwen op haar/zijn eigen essentie, raad ik van harte aan om een workshop bij haar te volgen of zich door Marije persoonlijk te laten begeleiden!"

Marjolein Rubens

“Ik mocht met Marije mee op een inspiratiewandeling. Marije heeft een fijne, rustige en open houding waardoor ik mij direct op mijn gemak voelde en mij open kon stellen. Het gebruik van fotografie voor het opdoen van persoonlijke inzichten was voor mij nieuw. Leuk en interessant om daar mee kennis te maken en te ervaren wat ik op die manier bewust werd.

Het werd een waardevolle middag, met mooie inzichten en stappen voor meer plezier in mijn leven. Daarnaast was het ook gewoon leuk om mijn verwondering over het mooie van de natuur met Marije te delen.”

Marijke Kievits

“Marije heeft me geholpen om mijn uitdaging helder te krijgen en ze gaf me inzicht in andere mogelijkheden. Ook kreeg ik gereedschappen mee om mijn wens te laten groeien. Daar kan ik wat mee!"

Frank

“Ik heb met Marije een verhelderende Zoomsessie mogen ervaren rond talenten, feedback en impact. Ik kreeg van Marije in 'no time' een aantal vragen en bedenkingen aangereikt waarvan ik instant voelde dat ik daar verder zou mee kunnen."

Inge Limpens

“Eén sessie met Marije heeft mij meer vooruit geholpen dan het hele voorgaande jaar aan sessies met mijn psycholoog. Had ik dat maar eerder geweten!”

Christian

Marije durft stil te staan, te voelen en te kijken, naar binnen en naar buiten. Wat doet de natuur? Wat kan ik daarvan leren? Een zaadje ontkiemt ook niet sneller dan de bedoeling is. Dat helpt je sowieso verder!

Charlotte Roels