Stappenplan

Inner Compass

In 10 stappen kiezen wat écht bij jou past

Hoeveel ruimte maak jij voor jouw innerlijke natuur? Luister jij naar jezelf, zonder haast en verwachtingen, maar met openheid voor wat er uit jouw binnenste omhoog wil komen? Voel jij eerlijk wat je voelt, in plaats van wat handig is om te voelen?

Zolang je niet eerlijk luistert naar jouw eigen natuur, maak je jouw keuzes slechts gebaseerd op wat je denkt en wat wenselijk is om te voelen.

Maar als je verlangt naar een leven met meer plezier en voldoening, dan zal je rekening moeten houden met wat jij werkelijk nodig hebt. Je mag daarvoor op reis gaan door jouw eigen innerlijke natuur, daar liggen de mooiste schatten om te ontdekken!

Inner Compass stappenplan

Door de natuur als metafoor te gebruiken en te werken met beelden krijg je helder inzicht in jouw eigen essentie en wat er eigenlijk echt bij jou speelt. Dat biedt een heel nieuw scala aan beter passende acties. Het geeft je letterlijk een nieuw perspectief.

Je luistert hiervoor in eerste instantie eens niet naar jouw ratio, maar maakt contact met jouw onderbewuste, met alle overtuigingen en gevoelens die daarbij horen. En no worries, dat kan heel speels en makkelijk.

Probeer het zelf uit en ga met jouw fotocamera of telefoon de natuur in. Je zult jezelf zo op een prachtige manier beter leren kennen en jezelf sturen naar een pad dat veel beter bij jou past. Naar een leven met flow en voldoening!

Dit is echt wat voor jou als:

 • je een aanpakker bent, maar nu eindelijk eens dat positieve effect van jouw acties wilt gaan zien
 • jij je vaak vast voelt zitten in situaties die eigenlijk knellen
 • je niet zo goed bent in keuzes maken omdat je overal verschillende kanten aan ziet
 • je het moeilijk vindt om op je gevoel te vertrouwen, jouw hoofd neemt vaak de leiding
 • je houdt van reflecteren en persoonlijke ontwikkeling, maar dat ook vaak vooral rationeel aanpakt of er te weinig tijd voor maakt
 • je wel bereid bent om eerlijk dieper in jezelf te kijken zodat je echt kunt gaan groeien
 • je houdt van natuur en van foto’s maken (maar je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn).
Inner Compass stappenplan

€ 75,-

(exclusief BTW)

Stappenplan met handige hulpmiddelen om jouw innerlijke natuur als krachtig kompas te benutten.

Zelfstandig te volgen

Luister naar jouw innerlijke natuur, ontdek waardevolle persoonlijke inzichten en zet effectieve stappen naar meer flow en voldoening in jouw leven!

Wat dit stappenplan jou oplevert:

 • meer ruimte in jouw leven voor wie jij werkelijk bent
 • een veel dieper inzicht in jezelf en wat er werkelijk speelt
 • een heerlijk gevoel van thuiskomen bij jezelf en bij de natuur
 • helderheid en inspiratie met betrekking tot de juiste richting voor jou
 • concrete keuzes en stappen die veel effectiever en prettiger zijn
 • steeds meer plezier, energie en voldoening in jouw leven.

Hoe het in zijn werk gaat

Je krijgt na aanschaf direct toegang tot een online pagina waar het stappenplan en alle hulpmiddelen te vinden zijn. Lees hier wat je kunt verwachten:

1

de onderdelen
 • het stappenplan met uitgebreide uitleg
 • een video met extra uitleg en voorbeelden
 • een spiekbriefje met de stappen voor onderweg
 • een handig aantekeningenblad
 • een paklijst voor onderweg

2

bonussen

Als bonus ontvang je toegang tot uitleg over twee technieken om voor extra inzicht en inspiratie:

 • flowschrijven
 • een visionboard maken

 En:

 • een audio met wandelmeditatie

3

Zelfstandig

Je gaat zelfstandig aan de slag met het stappenplan en zorgt er dus ook zelf voor dat je in beweging komt.

Er zit dus geen persoonlijke begeleiding bij. Wil je dat wel, dan past de inspiratieworkshop of een persoonlijk begeleid traject beter bij jou.

4

1 jaar toegang

Je houdt een jaar lang toegang tot de pagina met alle onderdelen. Je profiteert daarbij ook van alle updates die ik er eventueel nog aan doe.

Na dat jaar kun je nog steeds prima met het stappenplan aan de slag, want vrijwel alle onderdelen zijn te downloaden.

Even kennismaken?

Misschien vraag je je af wie ik eigenlijk ben. Ik ben Marije, een 'eigenwijze, liefdevolle, nuchtere, creatieve slimmerd' volgens velen. Toch liep ik jarenlang vast op gebied van werk en energie. Mijn leven voelde zwaar en ik miste voldoening. Dat moest beter kunnen!

Dus ontwikkelde ik zelf een heel praktische en leuke aanpak voor leven en ondernemen vanuit flow, met hulp van mijn passie voor natuur en beeld.

Met deze Natuurlijke Flow Methode help ik sensitieve slimmerds om met hun volle potentieel te gaan stralen en succesvol hun mooie verschil te maken. Gewoon door hun authentieke zelf te zijn en keuzes te maken die wél bij hun essentie passen. 

Ik geloof namelijk met heel mijn hart dat iedereen, dus ook jij, vanuit z'n unieke eigen natuur heel veel waarde te bieden heeft. Waarde die de wereld zoveel mooier kan maken. Vaak blijft dat alleen verborgen onder allerlei overtuigingen, patronen, verwachtingen en angsten.

Maar je mag altijd kiezen voor een route die beter past bij jouw ware zelf. Waarbij je jezelf niet meer klein houdt of steeds moet pushen of aanpassen. Daar heb ik zelf uiteindelijk ook heel bewust voor gekozen en daardoor ben ik mijn tijd en energie zoveel zinvoller en prettiger gaan gebruiken!

Door liefdevol en handig ruimte te maken voor jouw natuurlijke potentieel en dat vervolgens slim te benutten, manifesteer je namelijk wél makkelijk en vol plezier die mooie dromen waar je zo naar verlangt. Heerlijk toch? Ik leer je heel graag hoe je dat doet.

Door mijn leergierigheid en behoefte aan afwisseling heb ik nogal een gevarieerde achtergrond. Misschien heb jij dat ook? In mijn bedrijf komt veel daarvan heel mooi samen:

 • wetenschappelijke kennis en procesgericht denken uit mijn studie biologie
 • 15 jaar ervaring met (gedrags-)veranderprocessen en intrinsiek motiveren als e-learningspecialist (voor o.a. NS, ABN-AMRO, Achmea, KLM, Ministerie van LNV, Rabobank)
 • denken in beeld en vorm vanuit vele cursussen en jarenlange ervaring als freelance fotograaf
 • verbinden en (laten) inspireren met de natuur via mijn opleiding als natuurcoach en training in Shinrin Yoku (Japans bosbaden)
 • talloze trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, op gebied van mindset, meditatie en mindfulness, zelfliefde, loslaten, Wet van Aantrekking, creatieve ontwikkeling en nog veel meer
 • persoonlijke ondernemerservaring en de vele trajecten bij businesscoaches (o.a. Soulworx en Tineke Zwart) over online ondernemen.

In mijn Natuurlijke Flow Methode komt een optimale mix van dit alles terug, zodat jij kunt profiteren van de handigste elementen, tips en tools die ik in al die jaren leerde. Ik kijk ernaar uit om jou  daarmee vol enthousiasme en succes te helpen stromen en stralen!

"Marije helpt je vooruit te komen of houdt je juist even tegen, net wat nodig is en altijd met jou als uitgangspunt. Dat doet ze zeer oprecht, enthousiast betrokken en heel helder en toepasbaar.

Dankzij Marije heb ik de rust en de ruimte ervaren om niet teveel te willen of af te dwingen, maar om even te laten zijn en net zoals in de natuur alles op zijn tijd te laten gebeuren."

Charlotte roels

Veelgestelde vragen:

Zit er begeleiding bij dit stappenplan?
Nee, dit stappenplan is zo gemaakt dat je er helemaal zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Als je wel behoefte hebt aan begeleiding, dan passen de Follow Joy inspiratieworkshop of het Flow&Grow traject waarschijnlijk beter bij jou.

Hoe lang houd ik toegang tot het stappenplan?
Je houdt minimaal een jaar toegang tot de pagina met het stappenplan en alle hulpmiddelen. Maar de meeste onderdelen zijn ook te downloaden, dus ook na dat jaar kun je er nog volop gebruik van maken.

Ik kan niet zo goed fotograferen, is dat een probleem?
Nee, dat maakt niets uit. Zowel gevorderde fotografen als beginners kunnen hiermee aan de slag en ik geef ook meerdere tips. Het fotograferen gebruik je bovendien als tool, het is geen doel op zich. Je hebt natuurlijk wel een camera of telefoon nodig waarmee je digitale foto’s kunt maken.

Wanneer past dit stappenplan níet bij mij?
Als je eerlijke zelfreflectie uit de weg gaat of de verantwoordelijkheid voor zaken in jouw leven liever bij anderen legt, dan ga je niet de waarde uit dit stappenplan halen die erin zit. Voor heerlijke en levensveranderende resultaten (waar ik voor ga!) is het nodig dat je jouw eigen verantwoordelijkheid neemt en zelfstandig in actie komt.

Lijkt het jou fijn om helderheid te creëren over de uitdagingen en vragen in jouw leven, en eindelijk stappen te gaan zetten die echt bij jou passen? Ga dan vandaag nog aan de slag met dit stappenplan, want langer struggelen is echt niet nodig!

Inner Compass stappenplan

€ 75,-

(exclusief BTW)

Stappenplan met handige hulpmiddelen om jouw innerlijke natuur als krachtig kompas te benutten.

Zelfstandig te volgen

Luister naar jouw innerlijke natuur, ontdek waardevolle persoonlijke inzichten en zet effectieve stappen naar meer flow en voldoening in jouw leven!